Změna obsahu veřejnosprávní smlouvy-výkon činnosti policie Koleč

Tématická diskuze se starostkou Velvar.

Moderátor: L. Šulc

Re: Změna obsahu veřejnosprávní smlouvy-výkon činnosti policie K

Příspěvekod kat » stř úno 17, 2010 8:56 am

taky jsem se pobavil,třeba Nezbeda smotal lednový výkaz s plánem služeb na únor. na noc ze soboty na neděli 21.2. by pak měli naplánovanou kontrolu veřejného pořádku mezi druhou a třetí ráno, takže bacha :-) asi mají políčeno na podroušené fotbalisty vracející se z pukavec cup . . .

btw, nechtělo by to doplnit výkazy za 2009? už jsem na to upozorňoval v červenci, takhle by to mohlo působit že k nám OP Koleč jezdí jen 1x do roka!
kat

Příspěvekod vlasta » ned úno 21, 2010 10:39 pm

Dnes, tedy 21.2.2010, po přečtení „Zpráva o činnosti Obecní policie Koleč na území obce Velvary za měsíc leden 2010“ (v lednové zprávě uvedena únorová výslednost? dnes uvedeny výsledky práce až do 28.2.) konstatuji, že pokud odváděná práce strážníků Obecní policie Koleč ve prospěch obce Velvary je stejně kvalitní jako uvedená zpráva, potom je pro Velvary (ale i další obce kde „na smlouvu“ působí) „zadarmo drahá“. Taktéž se domnívám, že strážník Nezbeda (zpracovatel citované zprávy) má nadřízeného, který tento druh zpráv před „odesláním do světa“ kontroluje (pokud ovšem na to má pro pracovní vytížení časový prostor) a potom je s podivem jak „přes něho toto dílo“ mohlo projít „dělat ostudu“ až na tyto veřejné stránky. Je to opravdu kvalitní a příkladná vizitka, v kontextu s několika stížnostmi (uvedenými na těchto stránkách) na práci Obecní policie Koleč. Pokud byla stížnost občana prověřena se stejnou pečlivostí jako provedená kontrola citované zprávy, tak se nedivím že byly vyhodnoceny ve prospěch obecních strážníků. Nevím kdo si tuto kritiku zaslouží více, zda řadoví obecní strážníci, nebo jejich nadřízený zaměstnavatel. Hezký večer a pro příště doporučuji se řídit heslem „dvakrát měř a jednou řež“. Vlasta.
vlasta

Příspěvekod pepa » čtv úno 25, 2010 9:00 pm

Dobrý den,
Jak dlouho bude trvat oprava úřední zprávy. Jen mě zajímá p. Moulisi, případně p. Nezbedo jestli máte stejně laxní přístup k Vaší práci jako k nápravě trapných omylů.
Ps.: Paní starostko, co Vás (jako město) vedlo k nákupu zametadla za Vari system a ne za Multicar když máme tak techniku s vývoden hydrauliky na předek.....
pepa

Příspěvekod L. Šulc » pát úno 26, 2010 8:04 am

pepa píše:Dobrý den,

Ps.: Paní starostko, co Vás (jako město) vedlo k nákupu zametadla za Vari system a ne za Multicar když máme tak techniku s vývoden hydrauliky na předek.....

K této části Vašeho dotazu. Hydraulika je opravdu vpředu připravena. Umíte si však představit, jak multikára s radlicí nebo smetákem šíře 120-150 cm jezdí po chodnících, překonává obrubníky a udržuje i úzké chodníky a uličky? Navíc můžeme využít radlici k zahradnímu traktoru. Proto byl zvolen zametací stroj, výhradně vyvinutý pro údržbu chodníků a pro obce. Vari systém využijeme i jinak. Počítáme s dokoupením bubnové sekačky na sekání hrubých ploch, na které nestačí křovinořezy. Starý stroj, který město vlastní, je již vyběhlého typu a nejsou náhradní díly. Využití Multicary se nevzdáváme, o radlici se uvažuje pro údržbu místních cest a komunikací. Při množství sněhu v letošní zimě dostal přednost zametací set. Bohužel dodací lhůta byla delší, než jsme čekali. S pozdravem L.Šulc, MěÚ Velvary.
L. Šulc

Příspěvekod monika » ned úno 28, 2010 10:08 am

Dobrý den,

jen se chci zeptat, zda je možné zaslat zmíněnou městskou policii Koleč také do Slánské ulice /směr z náměstí na Slaný/ na tomto rovném úseku málokterý řidič dodržuje předepsanou "50" o nákladních automobilech nemluvě. Jsou některé všední dny, kdy nelze otevřít okno jaký je zde hluk a prach. Děkuji za odpověď Monika
monika

Příspěvekod pepa » pon bře 01, 2010 9:40 pm

L. Šulc píše:

K této části Vašeho dotazu. Hydraulika je opravdu vpředu připravena. Umíte si však představit, jak multikára s radlicí nebo smetákem šíře 120-150 cm jezdí po chodnících, překonává obrubníky a udržuje i úzké chodníky a uličky? Navíc můžeme využít radlici k zahradnímu traktoru. Proto byl zvolen zametací stroj, výhradně vyvinutý pro údržbu chodníků a pro obce. Vari systém využijeme i jinak. Počítáme s dokoupením bubnové sekačky na sekání hrubých ploch, na které nestačí křovinořezy. Starý stroj, který město vlastní, je již vyběhlého typu a nejsou náhradní díly. Využití Multicary se nevzdáváme, o radlici se uvažuje pro údržbu místních cest a komunikací. Při množství sněhu v letošní zimě dostal přednost zametací set. Bohužel dodací lhůta byla delší, než jsme čekali. S pozdravem L.Šulc, MěÚ Velvary.

A mužu tedy vědět proč byla zakoupena Multicar s vývodem hydrauliky vna předku, což nákup samozřejmně prodražilo? Má vůbec město nejaký příslušenství použitelné pro tento system?
pepa

Příspěvekod Lišák » úte bře 02, 2010 1:33 pm

Dobrý den,
paní starostka si na základě oprávněné kritiky v diskuzním fóru vyžádala od pana Nezbedy kompletní zprávy o činnosti policie za rok 2009.
Dnes jsem je doplnil na naše stránky: http://www.velvary.cz/zpravy-o-mereni-rychlosti-policii-kolec-velvary.html
Jaroslav Liška, správce Velvary.cz
Lišák

Příspěvekod kat » úte bře 02, 2010 3:18 pm

Dobrý den,
děkuji za doplnění zpráv. Rád bych se ještě zeptal p. Moulise zda zprávy do PDF exportuje opravdu on (ve vlastnostech dokumentu je uveden jako autor) a zda tak o naši bezpečnost pečuje v pracovní době tajemníka Velvar nebo starosty Kolče?
Stejně tak by mě zajímalo zda do náplně velvarského tajemníka patří příspěvky na foru http://www.kolec.cz, které se kryjí s úředními hodinami velvarské radnice;
Ing. Radek Moulis (Obec Koleč) 3.2.2010 13:28:43
Doprava (č. 734867)
Dobrý den,
stav je stále stejný. Požádal jsem o omezení vjezdu nákladních vozidel nad 7t přes naši obec Magistrát města Kladna a naše žádost byla zamítnuta (k tomu jsem doložil i statický posudek znalce). V tuto dobu platí zákaz 22t a to do doby, než bude opravena kromě propadlé vozovky (která jejiž opravena) také vozovky, která se trhá a ujíždí mezi restaurací Slavie a jatky. Jakmile bude tato havárie komunikace oprvaena, obávám se, že bude SÚS odstraněn i zákaz 22t.
Radek Moulis

Ing. Radek Moulis (Obec Koleč) 6.1.2010 16:29:14
kanalizace (č. 728600)
Bohužel jde o věci, které v obci neovlivníme. Dotčené orgány stanovené termíny nedodržují a stavební úřad bez jejich stanoviska žádné rozhodnutí nevydá. Také jsem si představoval, že vše půjde mnohem rychleji.
Radek Moulis

Ing. Radek Moulis (Obec Koleč) 7.12.2009 13:39:23
Vánoční strom (č. 722978)
Dobrý den,
celá akce byla uspořádána kulturní komisí ve spolupráci se základní školou. Nevím, zda mám zasahovat do této akce a nechávat odstraňovat "výzdobu". Projednám Vaše přání s kulturní komisí. Na obhajobu kulturní komise musím napsat, že občarstvení zajišťovala základní škola, tzn., že kulturní komise nemohla určovat kdo si bude občarstvení platit a kdo nikoliv. Bohužel se tyto informace dozvídám od Vás. Předpokláýdal jsem, že účinkující měli občerstvení zdarma. Pokud by jsem byl dopředu požádán, neměl bych určitě problém, aby občerstvení pro děti uhradila obec. Prověřím to. Děkuji. Radek Moulis

Pokud p. Moulis u nás pracuje na půl úvazku, nebo má jinou pracovní dobu než jsou úřední dny, tak bych ho poprosil o zveřejnění jeho vlastních "úředních hodin" ve funkci tajemníka.

Díky
kat

Příspěvekod L. Šulc » úte bře 02, 2010 9:53 pm

pepa píše:
L. Šulc píše:

A mužu tedy vědět proč byla zakoupena Multicar s vývodem hydrauliky vna předku, což nákup samozřejmně prodražilo? Má vůbec město nejaký příslušenství použitelné pro tento system?

Přesto, že jsme v rubrice paní starostky, odpovídám na tyto technické dotazy. Nabídka hydrauliky byla ve standartní nabídce repasovaného vozidla Multicar, aby se dala do budoucna využít. Již jsem zde psal, že uvažujeme o sněhové radlici na údržbu místních komunikací. Zatím dostala přednost technika na údržbu chodníků, která byla potřebnější.
Nákup vozidla Vám zřejmě leží v žaludku. Je právem každé firmy (tedy i města), zvolit si techniku, která mu vyhovuje. K záměru a výběru se vyjadřuje vedení města, vedoucí technické čety a další, kteří oproti Vám znají všechny souvislosti, které Vám zde nelze donekonečna vysvětlovat. Do nákupu nového vozidla se nám právě z ekonomického hlediska nechtělo. Když Vás kohokoliv z anonymních pisatelů zveme na úřad, kde Vám vše bude vysvětleno, nikdy tuto nabídku nevyužijete. Také na žádného městského zastupitele jste se neobrátili. Prosím Vás proto, abychom tuto zbytečnou diskusi tady již ukončili. S pozdravem L.Šulc, MěÚ Velvary.
L. Šulc

Příspěvekod pepa » stř bře 03, 2010 2:10 pm

Dobrý den,
Máte pravdu. I já město vnímám jako firmu. Tak také jistě víte, že pokud nejste jediným majitlem firmy , tak musíte umět své činy obhájit. Jak asi dobře vnímáte, já nejsem jako volič (spolumajitel firmy) s NĚKTERÝMI činy současného vedení města spokojen a věřím že nejsem jediný. Proto také volím tuto formu dotazování. Důvod je jasný, seznámit také širší veřejnost. Také jsem četl, že komunikace touto formou paní starostce vyhovuje a ráda bude odpovídat na dotazy. Asi nepředpokládala, že se mohou vyskytnout rýpalové mého typu.
K Vaší odpovědi. Rád bych uvedl na pravou míru. Je pravda že pokud koupíte auto např.: za 1 000 000 Kč bude ve standartní výbavě Klima, tempomat, atd... Ovšem stejné auto lze pořídit také jen za 600 000 bez tempomatu a klima. Z toho vyplývá, že určitě není vývod hydrauliky, stejně tak jako náhon 4x4 ve standartní výbavě vozu Multicar. Pokud se podíváte na historii diskuzí jistě se dočtete obhajobu pí. starostky, že nákup tak drahého vozu je s výhledem nákupu příslušenství pro tento vůz. Už tenkrát bylo jasné, že nelze využít žádné příslušenství na tento vůz. A to ani k údržbě chodníků (chodníky příliš úzké) a ani k údržbě silnic (silnice příliš široké). Stejně tak nevidím realný podklad pro koupi vozu 4x4 (opět samozřejmně za příplatek). Nežijeme na horách a ani se neudržují místa kde by hrozilo zapadnutí vozu. Také pro Vaši informaci s jedním zastupitelem jsem na toto téma diskutoval a ani on mi nebyl schopen tento nákup obhájit.
s pozdravem
Pepa
pepa

Příspěvekod L. Šulc » čtv bře 04, 2010 9:56 pm

Poslední moje reakce. Vaše posouzení využití náhonu 4x4 je absolutně mimo realitu, patrně nejezdíte v terénu. Každý trochu zkušený řidič ví, že stačí mokrá tráva, bláto na skládce nebo cestě, slabá vrstva sněhu nebo jízda s posypem např. po cestách na Velké Bučině. Druhá kára druhý náhon nemá a mimo silnici je nepoužitelná. Takže prosím nehodnoťte něco, čemu nerozumíte. Na připomínky máte jako občan samozřejmě právo, ale některé věci si předem ověřte. L.Šulc, MěÚ.
L. Šulc

Příspěvekod pepa » pát bře 05, 2010 8:05 am

To máte pravdu v terénu nejezdím. na druhou stranu velice rád jezdím v zimě do hor a i tam bývá krušně a auto 4x4 opravdu nemám, proto prosím nehodnoťte mé řidičské umění. Taky nevíte o čem mluvíte. Opět bych jen narovnal Vaše tvrzení. Jako v předchozím příspěvku porovnáváte neporovnatelné. Druhé vozidlo Multicar má úplně odlišný typ dezenu pneumatik než ta modrá. Také pokud se nepletu, nemá na zadní nápravě tzv. tupláky. To jsou hlavní důvody proč se také dříve koupené Multicar říká "silniční". Typ multicar v modrém provedení je tzv. terení. A u tereních typů Multicar JE v STANDARTNÍ verzi uzávěrka zadního diferenciálu a to BEZ PŘÍPLATKU což bohatě na naše tereny a mokré travy a zbytky sněhu stačí.
pepa

Příspěvekod Radek Moulis » pon bře 08, 2010 4:56 pm

kat píše:Dobrý den,
děkuji za doplnění zpráv. Rád bych se ještě zeptal p. Moulise zda zprávy do PDF exportuje opravdu on (ve vlastnostech dokumentu je uveden jako autor) a zda tak o naši bezpečnost pečuje v pracovní době tajemníka Velvar nebo starosty Kolče?
Stejně tak by mě zajímalo zda do náplně velvarského tajemníka patří příspěvky na foru http://www.kolec.cz, které se kryjí s úředními hodinami velvarské radnice;
Ing. Radek Moulis (Obec Koleč) 3.2.2010 13:28:43
Doprava (č. 734867)
Dobrý den,
stav je stále stejný. Požádal jsem o omezení vjezdu nákladních vozidel nad 7t přes naši obec Magistrát města Kladna a naše žádost byla zamítnuta (k tomu jsem doložil i statický posudek znalce). V tuto dobu platí zákaz 22t a to do doby, než bude opravena kromě propadlé vozovky (která jejiž opravena) také vozovky, která se trhá a ujíždí mezi restaurací Slavie a jatky. Jakmile bude tato havárie komunikace oprvaena, obávám se, že bude SÚS odstraněn i zákaz 22t.
Radek Moulis

Ing. Radek Moulis (Obec Koleč) 6.1.2010 16:29:14
kanalizace (č. 728600)
Bohužel jde o věci, které v obci neovlivníme. Dotčené orgány stanovené termíny nedodržují a stavební úřad bez jejich stanoviska žádné rozhodnutí nevydá. Také jsem si představoval, že vše půjde mnohem rychleji.
Radek Moulis

Ing. Radek Moulis (Obec Koleč) 7.12.2009 13:39:23
Vánoční strom (č. 722978)
Dobrý den,
celá akce byla uspořádána kulturní komisí ve spolupráci se základní školou. Nevím, zda mám zasahovat do této akce a nechávat odstraňovat "výzdobu". Projednám Vaše přání s kulturní komisí. Na obhajobu kulturní komise musím napsat, že občarstvení zajišťovala základní škola, tzn., že kulturní komise nemohla určovat kdo si bude občarstvení platit a kdo nikoliv. Bohužel se tyto informace dozvídám od Vás. Předpokláýdal jsem, že účinkující měli občerstvení zdarma. Pokud by jsem byl dopředu požádán, neměl bych určitě problém, aby občerstvení pro děti uhradila obec. Prověřím to. Děkuji. Radek Moulis

Pokud p. Moulis u nás pracuje na půl úvazku, nebo má jinou pracovní dobu než jsou úřední dny, tak bych ho poprosil o zveřejnění jeho vlastních "úředních hodin" ve funkci tajemníka.

Díky

K Vašemu dotazu sděluji:
1) zprávy o činnosti vyhotovuje vedoucí strážník, ve vlastnostech dokumentu jsem uveden já, neboť jsem vzor zprávy pro vedoucího strážníka vytvořil v roce 2007, co se týče dotazu zda pečuji o Vaši bezpečnost, tak jelikož nevím kdo jste, tak nedokáži odpovědět :-),
2) co se týče mých odpovědí na DF obce Koleč, tak k tomu uvádím, že starostou obce Koleč jsem od zvolení do této funkce, zákon o obcích nestanoví dobu, kdy jím jsem a kdy nikoliv, pokud mi zde předhazujete několik minut, které jsem věnoval odpovědi, tak je vidět, že asi již nemáte o čem psát. Osobně jsem i mimo mou pracovní dobu ve Velvarech odpovídal na tomto diskuzním fóru a dále se zúčastňuji zasedání zastupitelstva města Velvary, které se koná také po mé pracovní době, aniž bych si vůči městu cokoliv nárokoval.
3) Vlastní úřední hodiny nemám.

Obecně se mimo výše uvedené ještě vyjádřím k chybě p. Nezbedy, který ve zprávě o činnosti OP Koleč za období 01/2010 uvedl omylem data z měsíce 02/2010. Domnívám se, že každý někdy chybujeme, je to lidské. Každý bysme měli zůstat svým způsobem nad věcí a neměli bychom z maličkostí udělat neskutečný problém, alespoň tak já chybu p. Nezbedy chápu.

Radek Moulis
tajemník MěÚ Velvary
Radek Moulis

Příspěvekod Hm » pon bře 08, 2010 6:05 pm

myslím že žádný policajt by neměl chybovat, aspoň ne posláním obyčejného dokumentu ( prkotina ). Já třeba zapomněl doma papíry ( prkotina ) a dostal jsem pokutu, také jsem chyboval páč jsem člověk ale policajti na tohle jaksi neslyší, takže z jejich strany odmítám i já slyšet na toto !
Hm

Příspěvekod kat » čtv kvě 06, 2010 11:22 pm

Dobrý večer pane tajemníku,
1/ ve vlastnostech souboru PDF je uveden ten kdo soubor zpracovává a je zde uvedeno i datum a čas. Podle těchto údajů jste ve střetu zájmů, protože v pracovní době tajemníka Velvar zpracováváte administrativu OP Koleč

2/ ano, zákon nestanovuje dobu kdy vykonáváte funkci starosty Kolče a proto ji (dle Vašeho výkladu) vykonáváte i během pracovní doby tajemníka Velvar. Je mi jedno co děláte po pracovní době, ale v pracovní době na velvarské radnici by jste se měl věnovat práci pro Velvary a ne pro Koleč.

3/ pokud nemáte vlastní úřední hodiny, tak předpokládám že jsou stejné jako všeobecné úřední hodiny na velvarské radnici. Nechápu tedy, proč se v pracovní době tajemníka Velvar věnujete starostování v Kolči!
kat

Příspěvekod Radek Moulis » pon kvě 10, 2010 11:52 am

kat píše:Dobrý večer pane tajemníku,
1/ ve vlastnostech souboru PDF je uveden ten kdo soubor zpracovává a je zde uvedeno i datum a čas. Podle těchto údajů jste ve střetu zájmů, protože v pracovní době tajemníka Velvar zpracováváte administrativu OP Koleč

2/ ano, zákon nestanovuje dobu kdy vykonáváte funkci starosty Kolče a proto ji (dle Vašeho výkladu) vykonáváte i během pracovní doby tajemníka Velvar. Je mi jedno co děláte po pracovní době, ale v pracovní době na velvarské radnici by jste se měl věnovat práci pro Velvary a ne pro Koleč.

3/ pokud nemáte vlastní úřední hodiny, tak předpokládám že jsou stejné jako všeobecné úřední hodiny na velvarské radnici. Nechápu tedy, proč se v pracovní době tajemníka Velvar věnujete starostování v Kolči!

Dobrý den,
k Vašim neustálým narážkám mi dovolte, abych Vám osvětlil, co se dle našeho právního pořádku považuje za střet zájmu. Střetem zájmů se rozumí situace, ve které je člověk odpovědný dvěma nebo více různým organizacím či autoritám, jejichž požadavky na jeho chování se více či méně zásadním způsobem rozcházejí. Je to stav, kdy určitý subjekt, který je povinen něco konat (nebo se naopak nějakého jednání zdržet), se současně dostává i do pozice subjektu, jemuž je takové plnění (zdržení se) ku prospěchu nebo naopak ke škodě.

Dle výše uvedené definice nevím, čím se jako tajemník městského úřadu dostávám do střetu zájmů ve funkci starosty obce Koleč i s ohledem na skutečnost, že obec Koleč podléhá v působnosti Magistrátu města Kladna. Osobně žádnou agendu OP Koleč ve své pracovní době tajemníka nezpracovávám, na to mám vedoucího strážníka obecní policie, který je za to placen. Pokud by totiž byla pravda to co vy píšete, tak pak by ve vlastnostech souboru nebylo napsáno mé jméno, ale text "MeU Velvary", takto totiž označuje dokumenty můj počítač v kanceláři na radnici.

Tímto považuji mé dopisování s Vaší osobou za ukončené. Ze své funkce jsem zodpovědný starostce města, nikoliv Vám, takže budu reagovat na výtky mých nadřízených, nikoliv nějakého anonyma.

Radek Moulis
Radek Moulis

Příspěvekod Linhartová » pon kvě 10, 2010 12:31 pm

Dobrý den,
tajemník MěÚ Velvary Ing. Moulis pracuje k mé plné spokojenosti. Nejen že plní řádně všechny své pracovní povinnosti tajemníka, ale vykonává i další úkoly nad rámec své pracovní náplně. Ze zákona má nárok na to být uvolňován pro výkon své funkce, toto své právo využívá naprosto minimálně.
Jitka Linhartová
Linhartová

Předchozí

Zpět na Starostka