dům na rohu chržínské ulice

Moderátor: L. Šulc

dům na rohu chržínské ulice

Příspěvekod čekanka » pon úno 15, 2010 11:29 am

Dobrý den,
ve městě máme několik opuštěných domů. Nebylo by to nic neobvyklého, kdyby.... Konkrétně domek na rohu Chržínské ulice u trafikového stánku, kolemjdoucí mohou vidět, že domek už si vyhlédli a vloupali se do něj nějací vykukové. Nemám dobrý pocit, kdykoliv jdu kolem. Myslím si, že tam hledají útočiště naši drogově závislí spoluobčané, taktéž dům u Evangelického kostela. Může město nějak kontaktovat majitele, těchto nemovitostí, a donutit je, aby si svou nemovitost zajistili. Nebo už dlouho jsem neviděla korzovat obecní strážníky po městě, mohli by těmto objektům věnovat větší pozornost. Děkuji za odpověď
čekanka

Re: dům na rohu chržínské ulice

Příspěvekod Linhartová » pon úno 15, 2010 2:59 pm

Dobrý den,
oba domy jsou v soukromém vlastnictví, každý vlastník by se měl o svůj majetek starat. Majitelku domu v Tyršově ulici jsem před časem na situaci upozornila, zatím bez odezvy. Policie ČR i Obecní policie Koleč při svých obchůzkách věnují tomuto domu pozornost.
Jitka Linhartová
Linhartová

Příspěvekod jamal » úte bře 09, 2010 3:41 pm

jesli máte pocit že tam chodí feťáci a je vám z nich zle, naběhněte tam s pálkou a seřezejte je

...není jim víc jak 12
jamal

Příspěvekod vilém3QZ6 » čtv dub 29, 2010 1:23 pm

Již několik let sleduji prostřednictvím tohoto fóra život ve městě. Velvary jsou také moje město, není to jen malé městečko jak si stěžuje pan Šulc a tak bych byl rád kdyby vedoucí a úředníci Městského úřadu vystupovali jistěji za město. Není třeba se obávat nadřízených, asi tím byla myšlena Rada města a Zastupitelstvo. Víte, i vedoucí úředník prosadí dobrou věc podloženou diskuzí občanů, ale těm "nadřízeným" to musí do rady předložit konkrétně a fundovaně, obvzláště, když nepůjde o vysoké náklady. Nadřízení hlasují jen proto aby jakákoliv jedna strana přehlasovalajakoukoliv druhou stranu.
To jen ještě k ulici u hřiště. K neobydleným domům bych chtěl říci svůj názor. Konstatování, že dům je v soukromém vlastnictví a vlastník by se měl o svůj majetek starat by mě nikterak neuspokojilo. Vždyť stavební úřad ve spolupráci s hasiči a MP může nemovitost (i zevně) prohlédnout a určit vizuelně prokazatelně významné obecné ohrožení. Potom lze užít ustanovení § 137 stavebního zákona, kdy je možno vlastníku stavby nařídit nezbytné úpravy jimiž se odstraní např. hygienické, bezpečnostní, požární a jiné závady představující obecné ohrožení. Velvarští občané, vše se dá řešit jenom chtít.
vilém3QZ6

Příspěvekod čekanka » čtv dub 29, 2010 8:30 pm

Tak jsem se všimla, že úklidová četa od města oplotila vlez do domku na rohu Chržínské ulice. No jakpak dlouho to asi vydrží. Taky se nebudu starat o svůj majetek a uděláte mi plot? A co ty popadané cihly ze štítu tohoto domu, no ty asi nikomu nevadí, jsou hned u domu, procházet se dá, co?
čekanka

Příspěvekod Linhartová » pát dub 30, 2010 7:52 am

Dobrý den,
vlastník nemovitosti již byl vyzván k tomu, aby si nemovitost zabezpečil. Do doby, než tak učiní, jsme nechali přemístit vypadané tvárnice z cesty a instalovat provizorní oplocení, které má zabránit vstupu zejména dětem (dospělý toto oplocení snadno překoná).
Jitka Linhartová
Linhartová

Příspěvekod L. Šulc » pát dub 30, 2010 8:07 am

vilém3QZ6 píše:Již několik let sleduji prostřednictvím tohoto fóra život ve městě. Velvary jsou také moje město, není to jen malé městečko jak si stěžuje pan Šulc a tak bych byl rád kdyby vedoucí a úředníci Městského úřadu vystupovali jistěji za město. Není třeba se obávat nadřízených, asi tím byla myšlena Rada města a Zastupitelstvo. Víte, i vedoucí úředník prosadí dobrou věc podloženou diskuzí občanů, ale těm "nadřízeným" to musí do rady předložit konkrétně a fundovaně, obvzláště, když nepůjde o vysoké náklady. Nadřízení hlasují jen proto aby jakákoliv jedna strana přehlasovalajakoukoliv druhou stranu.
To jen ještě k ulici u hřiště. K neobydleným domům bych chtěl říci svůj názor. Konstatování, že dům je v soukromém vlastnictví a vlastník by se měl o svůj majetek starat by mě nikterak neuspokojilo. Vždyť stavební úřad ve spolupráci s hasiči a MP může nemovitost (i zevně) prohlédnout a určit vizuelně prokazatelně významné obecné ohrožení. Potom lze užít ustanovení § 137 stavebního zákona, kdy je možno vlastníku stavby nařídit nezbytné úpravy jimiž se odstraní např. hygienické, bezpečnostní, požární a jiné závady představující obecné ohrožení. Velvarští občané, vše se dá řešit jenom chtít.

Pane Viléme, těší mne, že sledujete život v našem městě. Ohrazuji se proti tomu, že si stěžuji, že Velvary jsou "jen malé městečko", tak to nebylo myšleno. Malé městečko jsme, máme velmi omezený rozpočet, přijmy se neustále snižují a výdaje rostou. To je holá skutečnost. Jsme ve skupině obcí dle počtu obyvatel, pro kterou jsou nevýhodně vypisované dotace a tak dále. S prosazením dobré věci máte pravdu, ale "ti nadřízení" se vždy zeptají: "je to v této chvíli to nejdůležitější, co potřebujeme?", "támhle neodtéká kanalizace, po téhle silnici se nedá jet, tady chybí chodník a lidé chodí v bahně, támhle se musí přidat lampy, vysadit strom, tenhle strop ti padá na hlavu". Musíme poskytovat vlastní zdroje k přiděleným dotacím, které nechceme odmítnout (vodovody, kanalizace, zateplování, rekonstrukce, památky). Proto se třeba i dobrý nápad musí odsunout. Z pohledu zvenku nepoznáte řadu ostatních souvislostí, o kterých zase víme my a snažíme se je zde občas vysvětlit. Také můžeme mlčet, ale proto jsme toto diskusní fórum nezřizovali.
K domu v soukromém vlastnictví uvádím, že majitel je nedostupný, na žádné výzvy nereaguje a je velmi zadlužený. Stačí se jen podívat na veřejný výstup z katastru nemovitostí, takový záznam jste ještě neviděl, plný exekucí apod. S tímto vlastníkem nikdo nepůjde ani do soudního sporu. Takže ono je to s tím úředním nařízením také těžké. Zdraví Vás L.Šulc, MěÚ Velvary
L. Šulc

Příspěvekod Vilém » pát dub 30, 2010 1:09 pm

Pane Šulci, máte bohužel pravdu ale doufám, že tím nerezignujete na řešení méně důležitých problémů?
Píši jenom mé názory jak by to šlo řešit, my jsme dříve stavěli od základů a skládali jsme vyřešené malé problémy, až nakonec z toho bylo hezké město.
Hlavně z toho měli radost prostí občané, kteří se začali k řešení přidávat. Dnes je to asi jiné ale vzal bych to "selským rozumem".
Přeji Vám osobně hodně úspěchů.
Vilém

Zpět na Život ve městě