Datum: 03.10.2007 - 12:37:28
Jméno: velvaranda
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda i letošní podzim proběhne sběr velkoobjemného a nebezpečného odpadu a pokud ano v jakém termínu?
Děkuji za odpověď
Odpověd: 04.10.2007 - 14:45:44
Sběr drobných nebezpečných odpadů proběhne v sobotu 20.října od 8 hodin a sběr objemných odpadů včetně železného šrotu o týden později v sobotu 27.října také od 8 hodin. Podrobnější rozpis najdete v říjnovém Zpravodaji a bude uveřejněn i na našem webu. L.Šulc, MěÚ.
Datum: 28.10.2007 - 20:14:58
Jméno: Novotná
Dobrý den, tak si myslím, že velvarští občané zase pochopili odvoz odpadu po svém, neboť ještě v neděli odpoledne bylo možno vidět někde bedny s listím, nebo hromadu starého nábytku u tenisových kurtů. Asi se se jim nechtělo ráno vstávat tak to vyklidili až po odvozu a čekají, kdo to teď uklidí. Kontejner na papír u parku je taky dost přeplněný,a papír se válí kolem dokola. Copak dotyčný prodejce obuvi(neboť je zcela patrno, že se jedná o úklid v obchodu s obuví) nemá někoho ve svém okolí, kdo by papír odevzdal ve škole, když bude sběr papíru. Sakra lidi, zamyslete se nad sebou. Takhle budou Velvary vypadat brzy jako velká skládka.Docela mi to pokazilo jinak pěknou nedělní procházku.
Datum: 01.11.2007 - 14:21:38
Jméno: Václav
K odvozu odpadu - vadí mi, že Velvary jsou tak chudé, že nemají na to, aby na určitá místa byly přistaveny kontejnery, které by lidé zaplnili a město je nechalo odvézt. To, že se rozkřikne, že město odveze "pytle" je pěkný nesmysl. Kdo z občanů má na vyhazování za pytle? A pokud se odvezly napěchované pytle listím větvema atd tak mi řekněte kam se ty pytle odvezly? Chcete mi říct, že se napěchované pytle slistím převezly plné na nějakou skládku? To je nesmysl. Určitě ty pytle někdo otevřel a někde stejně vysypal.Protože jinak by to byl výsměch ekologii. Tak proč město ty kontejnery nezajistí! Vždyť se čistota našeho města kruci týká nás všech.
Datum: 03.11.2007 - 11:04:16
Jméno: Pavla
Dobrý den, chtěla bych reagovat na předešlý příspěvek. Kontejnery na listí a odpad ze zahrádek by byly dobré, ale to by se lidi museli chovat jako lidi a ne jako čuňata ,dávat tam je zahradní odpad a neházet to kolem. V době, kdy město kontejnery přistavovalo, si pracující člověk musel vzít dovolenou, neboť odpoledne již byly kontejnery plné různého odpadu, který tam možná ani nepatřil a hlavně to kolem nich vypadalo hrozně. Město pak muselo další dny odpadky uklízet v širokém okolí kontejnerů. Takhle si to každý dá před dům, nemusí to nikam daleko tahat, a ty pytle nejsou zase tak drahé. Myslím si, že systém svozu je lepší a hlavně, každý si pak uklidí před svým domem.
Datum: 05.11.2007 - 12:22:42
Jméno: Václav
Odpovídám paní Pavle a jí podobným.:
Vážená tady jde o princip. Po návštěvě jedné ekologické organizace jsem byl ubezpečen, že žádná obeec nesmí se zahradním odpadem nakládat tak, že by plné pytle listí a větví na jakoukoli skládku pouze navezla a tak nechala. Bylo mi řečeno, že samozřejmě z ekologických důvodů se v tom případě všechny pytle musí rozřezat a obsah pytlů vysypat třebas na skládku. Že je naprosto nepřípustné zahradním odpadem v "pytlích" zavážet skládky.Prázdné, rozřezané pytle pak samostatně vyhodit! Takže když pominu to, že pytle jsou ještě navíc zbytečně drahá investice pro každou /kromě té vaší/ rodinu tak by byly ty kontejnery to nejmenší zlo a nejpřijatelnější řešení. A úklid kolem kontejnerů - snad by nějaký nezaměstnaný měl krátkodobou brigádu a radnici by to nepoložilo. Jde o to, že teď nás radnice nutí nesmyslně vyhazovat peníze za pytle a zítra třeba za zdražení hrobů, protože přijdou chytráci na to, že nebudou platit hrobnici, ještě navíc když má dva roky před důchodem!!!! A vy, zřejmě zase skloníte tu svou hlavu a zaplatíte jednou na hrobnici, podruhé na starostku....
Datum: 05.11.2007 - 14:49:17
Jméno: Kateřina
Musím souhlasit s paní Pavlou. Tento odvoz odpadu je myslím vyhovující. Pokud se týká spoluobčanů typu pana Václava, tak nevím, v jaké době to žijí. Dnes je bohužel zvykem platit za všechno a budeme si na to muset zvyknout, některé jeho výtky chápu ale proč naráží na paní, která má na starosti hřbitov nechápu vůbec a co je mu do počtu let, které jí zbývají do důchodu už nevím vůbec. Přijde mu trošku drzost veřejně to propírat. Nehledě na to, že hřbitov nebyl nikdy v takovém pořádku jako nyní, několikrát za zimu jsem kolem páté hodiny ranní paní viděla odmetat smích z parkoviště před hřbitovem atd. Ať nikdo netvrdí, že já problém zaplatit částku v řádech dvou set korun za krásný a upravený hřbitov...
Datum: 05.11.2007 - 17:27:30
Jméno: Jarka
Dobrý den, chtěla bych reagovat na předešlé příspěvky a přidat se k paní Pavle a ostatním... Myslím si, že odpad ze zahrádek dával do pytlů opravdu málo kdo. Vždyť tento odpad průběžně odváží technická četa .Pokud někdo uklidí své okolí a udělá před domem hromadu vždy je nejpozději do dvou dnů odvezena. A běžný odpad ze zahrádek většina lidí dává na své komposty.Do pytlů se dával jen takový odpad, který nejde dát do popelnic pro svůj velký objem. Souhlasím s tím, že tento svoz je lepší, než někde postavený kontejner a dát menší věci, které by se jinak mohly volně válet po ulici do ekologického pytle za 3,- ,který se časem rozloží snad nikoho nezrujnuje.
Datum: 06.11.2007 - 08:12:53
Jméno: Linhartová
Dobrý den,
každý systém sběru, svozu a likvidace komunálních odpadů má své klady a zápory. Proč se přistavování kontejnerů neosvědčilo, přesně vystihla paní Pavla. Ekologicky myslící občané likvidují biologický odpad ze zahrádek kompostováním. Systém svozu velkoobjemových odpadů dvakrát ročně od domu má více zastánců než odpůrců. Má-li kdokoliv z Vás, kteří současně zavedený systém kritizují, jakékoliv konstruktivní návrhy k jeho zlepšení, navštivte mne prosím na radnici.
Jitka Linhartová